Vihreä puolue on (syystäkin) ainakin minun mielessäni profiloitunut kaavoitus- ja kaupunkikysymyspuolueena. Ja sitten vihreät on vielä hallituksessakin. Viime kerralla meinasi käydä hassusti ja katastrofaalisen vaalituloksen jälkeen vihreille tuli kaksi salkkua hallituksesta: ympäristöministerin ja omistajaohjausministerin salkut. Varsinkin viimemainittu tunnetaan kuulemma nimellä mustapekka. 

Ja Heidi Hautala, kehitysyhteistyö- ja omistajaohjausministeri, astui kunnolla paskaan tässä Finnairin pomon asuntoasiassa. 

Kysehän oli ällöttävästä asiasta: rikkaiden ihmisten ahneudesta. Finnairin pomon Mika Vehviläisen työsuhdeasunnon omistussuhteita kiepautettiin siten, että vuokran laskennallinen arvo oli reilun tonnin, vaikka käypä vuokra oli seitsemän tonnin tietämillä. Verottaja ottaa siis takkiinsa. Finnairin hallituksen puheenjohtajana toimii Harri Sailas, joka on myös Ilmarisen toimitusjohtaja. Ilmarinen siis osti kämpän ja vuokrasi sen samantien Sailaksen hyvälle kaverille, Vehviläiselle. Yllatus! 

Mutta sitten tapahtui jotain mielenkiintoista. Hautala veti tästä asiasta vastaavana ministerinä noin tölkin verran hernekeittoa sieraimiin. Asia kuuluu Hautalalle, koska Finnair on valtion omistama firma. Hautala otti todella kovasti kantaa, ja 16.2. kehotti Sailasta pohtimaan asemaansa. Aseman pohtiminen on poliittista kieltä ja tarkoittaa ministeriltä äärimmäisen jyrkkää epäluottamusta. 17.2. Hautala tuli julkisuuteen ja kertoi kaiken sujuneen sittenkin hyvän tavan ja lain mukaan

Mitähän tässä tapahtui? Kävikö joku kertomassa Hautalalle mitä mieltä asioista pitää olla vai huomasiko ministeri vain vähän liiotelleensa? Selvää on tietysti että tässä jos missä on kyse perinteisestä korruptiosta ja hyväveli-verkoston mädännäisyydestä. Selvää on myös, että Hautala pisti nimen alle ja hyväksyi koko kakun todetessaan tämän olevan hyvän tavan mukaista. Hyvinhän se meni. 

Mainokset