Kun jyväskyläläisessä kirjastossa lyödään kirjanjulkkareissa puukolla ihmistä, seuraa monenlaisia kysymyksiä. Minä esimerkiksi ensimmäisenä mietin ettei kenellekään tutulleni ole käynyt huonosti. Sen jälkeen mietin miten poliittinen terrori on pikkuhiljaa tullut Suomeen. Kävipä mielessäni että mitä voisin itse tehdä asialle.

Suomessa on kuitenkin onneksi minua terävämpiäkin ihmisiä jotka keskittyvät kysymään ajankohtaisia kysymyksiä. Otetaan nyt vaikka eurooppaministeri Alexander Stubb. Heti sen jälkeen kun ihmistä oli lyöty kirjanjulkistamistilaisuudessa puukolla, Alexander kysyi sen tärkeimmän kysymyksen:

Image

Ei ole Alexissa mennyt mannermainen koulutus hukkaan. Minä en olisi osannut kytkeä jyväskyläläistä puukostusta näin elegantisti eurooppalaiseen viitekehykseen. Itseasiassa minä jäin jumiin siihen, että ihmistä lyötiin puukolla poliittisista syistä. Alex ei ole kuitenkaan yksin mietteidensä kanssa. Jo Hommafoorumilla käydään läpi samoja kysymyksiä:

Image

Kyllä kyllä. Jokseenkin karua on että Olli Immonen osasi edes kritisoida ja pahoitella tapahtunutta. Alex Stubb ei. Hommafoorumia kannattaa lukea tietysti jo sen parodia-arvon takia. Tai tätä mieltä olin ennen eilistä. Nyt sekin näyttäytyy lähinnä kuumottavalta.

Mutta takaisin Alexander Stubbin kysymykseen! Minun järkeni ei riitä vastaamaan Alexin peräänkuuluttamassa eurooppalaisessa kontekstissa. Mutta kun poliitikko ei tiedä niin virkamies vastaa – ainakin Suomen osalta. (pdf) Sisäministeriö kertoo että

Äärivasemmistolainen radikaaliliikehdintä on Suomessa vähäistä. Merkittävintä toimintaa ilmenee anarkismin viitekehyksessä. Muita äärivasemmistolaisiin ideologioihin pohjautuvia radikaalia toimintaa harjoittavia ryhmiä Suomessa ei ole havaittu. Suomessa ei myöskään ole tällä hetkellä huomionarvoista radikaaleihin vaihtoehtoliikkeisiin liittyvää ekstremismiä

Hör du, Alex, Suomessa ei ole varsinaisesti äärivasemmistolaista terrorismia. Joku kummallinen anarkistiporukka poltti junien liikenteenohjauspömpelin toissa vuonna. Mutta Suomessa on poliittista terrorismia. Mainittakoon nyt esimerkiksi Kansallisen vastarintaliikkeen kaasuisku Gay Pride– kulkueeseen. Josta sisäministeri Päivi Räsänen (kd) siloitteli pohdiskelemalla, että kyseessä saattaa olla myös vastareaktio eliitin voimakkaalle liberalismille. Tai taannoinen Dan Koivulaaksoon kohdistunut kaasuisku.

Kun näitä on. Minä en ollenkaan epäile että Alex Stubb symppaisi natseja tai vähättelisi tilannetta. Minua huolestuttaa kaksi seikkaa.

  • Keskitymme riitelemään siitä kummat on pahempia: vasemmisto- vai oikeistoterroristit. 

Että mutsis oli. Teidän faija kaasutti juutalaisia. Teidän faija  lähetti 25 miljoonaa ihmistä Siperiaan. Teidän faija polttaa autoja. Ja niin edelleen. En ole varma onko edes aatehistoriallisesti mielekästä lähteä lajittelemaan terrorismia juuri oikeisto- vasemmistoakselille. Kun näiden ihmisten ja ryhmien aatteet tuntuvat menevän tähän suuntaan. Suomessa ei ole tällä hetkellä vasemmistoterrorismia mutta sellaista saattaa tulla. Itse en tunnista Takku.netin sekopäissä pisaraakaan vasemmistolaisuutta. Ja voi olla että jossain on jokin ISKTR joka kieltäytyy olemasta kansallinen tai kansallismielinen. Aivan sama, terrorismi on terrorismia. Kenenkään ei pidä hyväksyä väkivaltaa. Tällä hetkellä oikeistoterrori on ongelma. Se pitää hoitaa. Sitten kun ongelmana on vasemmistoterrori niin samalla tavalla siihen pitää puuttua.

  • Poliittiset liikkeet voidaan niputtaa ääriryhmä- tittelin alle ja kuitata poliittinen terrorismi keskinäiseksi välienselvittelyksi

Suojelupoliisihan ehti jo ottamaan kantaa ja selittämään koko homman ääriliikkeiden väliseksi kahakaksi. Siis selvennyksenä: vasemmistonuorten aktiivit olivat kirjoittaneet kirjan jota olivat markkinointikiertueella promoamassa. Tämä on täysin normaalia, sanoisinko jopa  tylsää toimintaa. Ei varsinaisesti äärimmäistä liikehdintää tuo kirjojen myyminen mainoskiertueineen. Sitten on se toinen porukka joka tulee kirjajulkkareihin ja alkaa lyömään ihmisiä puukolla, mikä nyt jo täyttää tällaisen ääriliikehdinnän löysän määritelmän. Tai entäpä sitten edellä mainittu Setan kulkue? Oliko siinäkin kyse ääriliikkeiden välisestä yhteenotosta? Näille kaikille on yhteistä rauhanomaisen kansalaisaktivismin kimppuun hyökkääminen, ja se ei ole ääriliikkeiden välienselvittelyä vaan se on poliittista terrorismia. Se pitää ottaa vakavasti.

Sitten on vielä yhtenä asiana nämä poliittiset kytkennät. On vaikea sanoa mihin suuntaan FDL, Patriootit, sisulaiset ja  muut. Perussuomalaiset ehtivät jo ottamaan asiaan kantaa varapuheenjohtajansa Juho Eerolan suulla.

Image
Saattaa tietysti olla että tässä on jokin metatason ironiahorisonttivääristymä käynnissä, mutta jos Mussolini-sympatioistaan ja suomensisulaisuudestaan tunnettu puolueen varapuheenjohtaja on oikeasti pahoillaan siitä että tilaisuuteen hyökänneet jantterit ei päässeet perille asti julkkaritilaisuuteen, niin… no nyt ainakin tiedetään missä Perussuomalaiset seisovat.

Vapaamuurareiden takia ihmisten päälle ajava Urjalan kunnanvaltuuston puheenjohtaja (ps.) on yksi asia, mutta jos puolueen varapuheenjohtaja antaa neuvoja miten poliittista väkivaltaa toteutetaan, niin ollan kyllä syvässä suossa. Ja se suo ei ole vasemmistopuolue ilman sosialismia, vaan sieltä kentän kolkommalta laidalta.

Mainokset